Mottóm

" Alkotni, Teremteni, A világot szeretni - ez a mi hivatásunk
( Böjte Csaba atya)

2013. január 21., hétfő

Babák ajándékba - Needle felted dolls

Mostanában készültek babák ajándékba is. Egyik az unokatesómnak, a másik a kisnagylányomnak.  Próbálkozom a frizurákkal. Szalaggyapjúból szép hajakat lehet készíteni. Talán nézek pár frizurás tutorialt :)
Lassan már egy éve, hogy nemezelek. Sokat tanultam netről, más blogokból, és persze a saját káromon. Jó lenne egy összefogó, tűnemezelős könyv. Japán irodalom lenne is, de az nehezen elérhető. Azért morzsákat találtam belőlük, igazi csemege. Ezen az oldalon nézelődhettek, nagyon szép japán nemezelős könyveket ajánlanak.




2013. január 19., szombat

Baba esernyővel - Needle felted doll with umbrella (Inspired by Mila Marquis)



Rátaláltam újabb kedvenc illusztrátoromra, Mila Marquisra. Csodaszép képeket készít, többnyire tündérekről, lányokról. Ezen az oldalon megnézhetitek a munkáit.
A legújabb babámat is az ő egyik képe ihlette. A Pinterest-en akadtam rá, teljesen véletlenül. Kíváncsi voltam, el tudom-e készíteni. Nagyon sok részlet van rajta, de annál jobb:) Hát, nem lett teljesen tökéletes, de szerettem csinálni. Az esernyőt legközelebb másképpen csinálom, ha lesz ilyen. Túl vaskosra sikeredett, nem is bírja el a baba vékony karja. És ami újdonságnak számít ennél a babánál, az, hogy neki szeme is van. Vegyes érzelmeim vannak ezzel kapcsolatban:) Nem tudom eldönteni, tetszik-e vagy sem. Amíg nem volt szeme, addig titokzatosabb volt, így meg olyan konkrét lett. De Ő már így marad:)




2013. január 8., kedd

Kék kerti tündér - Blue garden fairy


Az új év első babája. Nem tudom megunni:) Mindig találok valami újat a készítésben is és ötletekben is. Nagyon szép képeket láttam itt. Tetszenek a színek, a hangulatok, a képek kedvessége. Hasonlót szeretnék a babáimmal is elérni. Egy kedves babatulajdonos írta, hogy ha ránéz a babámra, rögtön jókedve lesz. Hát, ilyesmire gondoltam:)
Kisütött a nap, gyorsan le is fotóztam.