Mottóm

" Alkotni, Teremteni, A világot szeretni - ez a mi hivatásunk
( Böjte Csaba atya)

2016. július 8., péntek

Két generációs manócsalád egy különleges nagymamának

Egyszer régen, még a kezdetekkor, egy kedves, mosolygós anyuka, hátán egy kisbabával, csak a babáim kedvéért, ellátogatott egy budapesti óvodába. Azt hiszem ekkortól számíthatom ismeretségünk kezdetét Dorkával, a Miaszöszök anyukájával. 

Dorka és a gyermekei megkedvelték a babáimat, különösen az aprónépet, a gömbvilágban élő tündéreket. Persze, a nagymama sem maradhatott ki a játékból, így amikor az unokák ellátogatnak hozzájuk, ő is bekapcsolódik a tündérezésbe. Sőt, kapott egy saját gömbös tündért is!
Dorka anyukája Döbrentey Ildikó, kedvenc Égbőlpottyant meséink szerzője. Nem csoda hát, hogy izgatott lettem, amikor születésnapjára elkészíthettem a manócsaládot.



Dorkával közösen ötleteltünk, hogyan lehetne a kis világból dekoráció és játék is egyszerre. Így jött a 3d-s keret ötlete, ami jelen esetben egy mély fa tálca. Falra is függeszthető, de játékra is alkalmas.
Készítettem kis erkélyt az emeletre és egy kerítést az alsó szintre, ezek megtartják a babákat akkor is, ha épp a falon függenek.





Minden családtagot egy-egy manó ábrázol. Kedvencem a legkisebb, kócos manólány! :)
Ezeket a manóházakat különösen szeretem készíteni. Olyan, mintha egy mesevilágba csöppennék, ami pihe-puha, csupa szín, és apró emberkék lakják be.
Köszönöm Dorkának a felkérést, az ötletet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése