Mottóm

" Alkotni, Teremteni, A világot szeretni - ez a mi hivatásunk
( Böjte Csaba atya)

2016. július 6., szerda

Tűnemezelés a Bábgyalogló Művészfaluban Seres Barbival és a gyerekekkel


   Barbi meghívására érkeztünk nagy örömmel és nem kis izgalommal a táborba. Elkísért a nagylányunk, Gréta és a legkisebbünk, Zolcsi is. Gréta már igazi segítség és a gyerekek is hamar megbarátkoznak vele mindenhol :) 
 Tűnemezelt tündér-lak készítését terveztem, olyat, amit már készítettem, csak kicsiben, egyszerűbben.

A házikó elkészítése nem igényelt előzetes nemezelési tapasztalatot, így a kezdő gyerkőcök is bátran vágtak bele. Először az alap formát, a házikót alakítottuk ki. A kisebbeknek segítettünk ebben a fázisban, hogy majd a díszítés, a színes rész már zökkenőmentesen történhessen.A gyerekek sok színes gyapjúból válogathattak. Megbeszéltük, melyek a föld színei, hogyan tudnak a tündérek rejtőzködni a természetben.

Miután mindenkinek készen volt a házikó alapja, lelkesen nekiláttak a feldíszítésének. Azt gondoltam, majd túlzottan ragaszkodnak a minta ház formájához, színeihez. Egyáltalán nem így történt! Ahány gyerek, annyi féle ház született.  Különböző színek, formák, kiegészítők készültek.  Lett kéményes, tóparti ház, volt akinek a kertjében hatalmas fa nőtt. ( Közben én is figyeltem nagyon, mert olyan ötletek születtek, ami az én felnőtt agyamból már nem pattanhatott volna ki! :)

Gréta titokban készített egy csokornyi gyapjú tündért, így mindenki házikójához jutott egy-kettő ( volt, akinél öten is laknak, mert hát sok a szoba, elférnek :) )


Nagyon érdekes tapasztalatom, hogy a gyerekek fantáziája milyen gazdag. Ami a kis fejükben megszületett, azt el is készítették. Nem aggódtak azon, hogy ők ilyet még nem próbáltak. Egyszerűen csak nekiláttak kéménynek, tónak, fának …  és sikerült is elkészíteniük.
Csak ámultunk a sok csoda születésén. Engem nagyon megragadott, hogy mennyire komolyan vették a munkát. Tűvel dolgozni veszélyes, de erre egyszer sem kellett felhívnom a figyelmet, mert minden gyerek fegyelmezetten bánt vele. Ritka az ilyen gyerekcsapat, aki ennyire koncentráltan, komolyan, mégis oldottan, vidáman alkot.

Na, jó, azért a tű fogyóeszköz volt végig :) MEGJEGYZÉS: Legközelebb gyerekenként minimum 3 db tű!


A kész tündér-lakokPozitív tapasztalatokkal , sok új ötlettel gazdagodtam.

Köszönöm, hogy részese lehettem ennek az élménynek! Külön köszönöm Barbinak és a gyerekeknek a kedves fogadtatást és az együtt alkotást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése